Підготовка молодої політичної еліти як дійовий засіб розвитку політичного консенсусу - Головатий, Микола Федорович (My University, 2007)
Актуальні питання формування молодої національної еліти розглядаються не як етнічне явище, а як обов'язковий елемент формування національної держави. Наукове формулювання проблеми базується на аналізі сучасного стану української еліти, зокрема молодої. The current issues of the formation of a young national elite are considered not as an ethnic phenomenon, but as a mandatory element of the formation of a national state. The scientific formulation of the problem is based on the analysis of the current state of the Ukrainian elite, including the young one.
Keywords: національна держава; national state; молода політична еліта; young political elite; національна еліта; national elite