Теоретико-методологічне визначення термінів «суд», «судова влада», «судова система», судоустрій», «органи суду», «судові органи» та «органи правосуддя» і проблеми віднесення судів до правоохоронних органів - Паламарчук, Сергій Володимирович (My University, 2024)
Метою пропонованого наукового дослідження є теоретико – методологічний аналіз термінів, які використовуються в законодавстві та науковій літературі в Україні , а також їх практичне застосування. The purpose of the proposed scientific research is a theoretical and methodological analysis of terms used in legislation and scientific literature in Ukraine, as well as their practical application.
Keywords: судова система; judicial system; правоохоронні органи; law enforcement agencies