Загальнотеоретичні аспекти принципів тлумачення юридичних норм у механізмі забезпечення прав і свобод громадянина - Дорошенко, Світлана Іванівна; Шашкова-Журавель, Ірина Олександрівна (My University, 2012)
Досліджено принципи тлумачення норм права у механізмі забезпечення прав і свобод громадянина. Розкривається сутність цих принципів, досліджується практика Євросуду та Конституційного суду України. The principles of interpretation of legal norms in the mechanism of ensuring the rights and freedoms of citizens are studied. The essence of these principles is revealed, and the practice of the European Court and the Constitutional Court of Ukraine is examined.
Keywords: юридична норма; legal norm; права громадянина; citizen's rights; свободи громадянина; civil liberties