Фінансова спроможність громад: особливості в умовах сучасних викликів - Джегур, Геннадій Васильович (My University, 2024)
Розглянуто наукові підходи до поняття фінансової спроможності громад та запропоновано розуміння даної дефініції як здатність до ефективного залучення і використанні з різних джерел фінансових ресурсів щодо виконання своїх функцій/завдань та справляти ефективний вплив на соціально-економічний розвиток громади. Scientific approaches to the concept of financial capacity of communities are considered and an understanding of this definition is proposed as the ability to effectively attract and use financial resources from various sources to perform its functions/tasks and to have an effective impact on the socio-economic development of the community.
Keywords: публічне управління; public administration; воєнний стан; martial law; національна безпека; national security