Спосіб виготовлення високопластичного бетону в заводських умовах - Макаренко, Валерій Дмитрович; Макаренко, Юлія Валеріївна; Макаренко, Ірина Олегівна; Гоц, Володимир Іванович; Чигиринець, Олена Едуардівна; Галинська, Тетяна Анатоліївна (My University, 2024)
1. Спосіб виготовлення бетону в заводських умовах, за яким використовують шихту бетонного розчину, що містить щебінь, цемент та дрібний заповнювач, при водоцементному співвідношенні 0,4, який відрізняється тим, що як дрібний заповнювач застосовують воластонітовий концентрат (СаО·SiO2), який додають до бетонної суміші у порошкоподібному вигляді в кількості 10 % від маси шихти. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що воду додають у кількості 208 л/м3 бетону. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують щебінь з щільністю 1038 кг/м3; цемент М500 - 520 кг/м3, отримують клас бетону В40. 1. A method of manufacturing concrete in a factory, which uses a concrete mortar mixture containing crushed stone, cement and fine aggregate, with a water-cement ratio of 0.4, characterized in that a wollastonite concentrate (CaO SiO2) is used as a fine aggregate, which is added to the concrete mixture in powder form in an amount of 10% of the mass of the mixture. 2. The method according to claim 1, characterized in that water is added in an amount of 208 l/m3 of concrete. 3. The method according to claim 1, characterized in that crushed stone with a density of 1038 kg/m3 is used; cement M500 - 520 kg/m3, concrete class B40 is obtained.
Keywords: виготовлення бетону; concrete production